Concerncontroller

Lokalis

  • Zorg
  • Utrecht
  • € 4319 - € 6564
  • 28-36 uur
Solliciteren

Ben jij een ervaren business controller en/of manager bedrijfsvoering die niet alleen de cijfers, maar ook de wereld erachter begrijpt? Wil jij jouw bedrijfskundige expertise inzetten om daadwerkelijk impact te maken binnen een organisatie die er toe doet? Dan is deze functie bij Lokalis iets voor jou.

In deze uitdagende rol als Concerncontroller ben je verantwoordelijk voor de financiële bedrijfsvoering van Lokalis. Je fungeert als een belangrijke sparringpartner voor de directie en het bestuur en ondersteunt de teammanagers in hun budgethouderrol. Je geeft leiding aan een divers en gedreven team van 6 FTE, bestaande uit specialisten in Financiën en Informatiemanagement, ICT, en Huisvesting. Als lid van het managementteam speel je een cruciale rol in het optimaliseren van processen en het waarborgen van efficiënte en effectieve ondersteuning van onze buurtteams.

Samen met de Manager Organisatie ben je verantwoordelijk voor de inrichting van een optimale bedrijfsvoering binnen Lokalis. Jullie werken nauw samen om de juiste balans te vinden tussen strategische doelen en operationele efficiëntie. Als Concerncontroller ben je niet alleen verantwoordelijk voor de traditionele financiële taken, maar ook voor het bieden van inzicht en advies op het gebied van business control. Je draagt bij aan de bestuurlijke informatievoorziening en helpt de organisatie bij strategische besluitvorming.

Door jouw expertise in zowel financieel management als bedrijfsvoering zorg je ervoor dat Lokalis niet alleen financieel gezond is, maar ook klaar is voor toekomstige uitdagingen en kansen. Je werkt nauw samen met interne en externe stakeholders, waaronder de gemeente Utrecht, om de continuïteit en kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Leidinggeven en teamontwikkeling: Coachen, enthousiasmeren en ontwikkelen van het team.
  • Financiële verantwoordelijkheid: Opstellen van de begroting, jaarrekening, managementrapportages en relevante KPI’s. Je bent het aanspreekpunt voor de externe accountant.
  • Gegevensbescherming en privacy: Continu monitoren en verbeteren van systemen en werkprocessen volgens de AVG.
  • Business control en advies: Doorrekenen van business cases en optreden als gesprekspartner voor de gemeente Utrecht. Adviseren van directie en management over begroting, monitoring, bijsturing en strategische besluitvorming.
  • Huisvesting: Behandelen van huisvestingsvraagstukken voor buurtteamlocaties en overleg met de gemeente.
  • Bestuurlijke informatievoorziening: Opzetten en implementeren van een solide basis voor een effectieve planning- en controlcyclus. Dit omvat het ontwikkelen van de juiste structuren en processen om tijdig relevante bestuurlijke informatie beschikbaar te stellen. Hierbij ligt de nadruk op het helder definiëren van de richting die we op willen en het vaststellen van de sturingsmechanismen om dit te realiseren. Tevens zorg je ervoor dat de benodigde informatie aanwezig is om weloverwogen strategische beslissingen te nemen, ondersteund door financiële rapportages en diepgaande analyses.

Wij bieden

  • Een brutosalaris tussen €4373,24 en €6646,31 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van leeftijd en ervaring.
  • Een werkweek van 28, 32 of 36 uur in overleg tijdens het sollicitatieproces.
  • Een jaarcontract voor met de intentie tot een vast dienstverband.
  • Reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer, ongeacht je vervoerswijze.
  • Een jaarlijkse eindejaarsuitkering (13e maand).

Wij vragen

  • HBO+ / WO werk- en denkniveau in bedrijfseconomie of een postdoctorale/masteropleiding controlling, met aantoonbare (financiële) ervaring en kennis van wet- en regelgeving.
  • Ervaring in leidinggeven, waarbij je adviseurs versterkt en kwalitatief hoogwaardige diensten waarborgt, en in het schakelen tussen strategische, tactische en operationele vraagstukken.
  • Procesmatige en planmatige werkwijze, bij voorkeur met ervaring in het jeugddomein en kennis van de rol van gemeenten hierin.
  • Vaardigheid in bestuurlijke en politieke omgevingen, waarbij je proactief signaleert wat nodig is, stappen naar voren zet en een visie ontwikkelt op veranderprocessen en deze kunt aansturen.

Lokalis

Lokalis biedt eerstelijns jeugd- en gezinshulp aan inwoners van Utrecht via ruim twintig buurtteams en onderwijsteams. Deze teams zijn verspreid over de stad en werken zowel in specifieke postcodegebieden als op middelbare en mbo-scholen.

De buurtteams van Lokalis zijn gericht op het versterken van het eigen oplossend vermogen van gezinnen. Dit doen zij door ondersteuning te bieden op diverse gebieden zoals opvoeding, mentale gezondheid, bestaanszekerheid, en veiligheid. De aanpak is oplossingsgericht en systeemgericht, waarbij er veel aandacht is voor het netwerk van de cliënt en de interactie tussen de cliënt en zijn of haar omgeving.

Lokalis speelt een cruciale rol in de Utrechtse gemeenschap. De organisatie werkt nauw samen met lokale scholen en andere instellingen om een stabiele gezinssituatie te creëren en duurzame verbeteringen te realiseren voor gezinnen die hulp nodig hebben. Dit maakt Lokalis van grote waarde voor de gemeenschap, omdat zij de kwaliteiten, veerkracht en netwerken van hun cliënten versterken.

lea_recruiter

Contact

Neem contact op met Lea ten Brink

06 29588050 ltenbrink@publicsearch.nl

Stuur me een berichtje als je meer wilt weten over de inhoud van deze rol.

Solliciteren

Al overtuigd?

Ben je al enthousiast geworden over deze vacature. Vul dan dit formulier in, upload je CV met een korte motivatie en we nemen dezelfde dag nog contact met je op.



    Onze laatste vacatures

    Alle vacatures

    public people

    financial people

    public search

    public people

    financial people

    public search