Na gewerkt te hebben voor verschillende opdrachtgevers als banken, verzekeraars, drogisterijen en een reisorganisatie besloot Lucie Kwee zeven jaar geleden om een nieuwe richting in te slaan. Haar zoektocht naar de perfecte baan bracht haar uiteindelijk bij Public Search. Voor Lucie voelde het als de ideale plek om een kijkje te nemen in de keukens van de overheid, onderwijs en zorg. Elke opdracht bij Public Search is voor haar als een onvoorspelbare vakantie, vol verrassingen.

lucie kwee

Constant uitdagend en gevarieerd

Proeven in diverse sectoren

Lucie koos ervoor om zich niet in één domein of één functie te specialiseren, maar juist een brede inzetbaarheid te omarmen als Finance Consultant bij Public Search. Haar werk blijft daardoor constant uitdagend en gevarieerd. Ze kreeg verschillende opdrachten op het gebied van business control, financial control en consultancy, maar haar meest opvallende was een mediation opdracht. Lucie: “Ik fungeerde als bemiddelaar tussen de gemeente en zes zorginstellingen die het niet eens konden worden over de tarieven voor jeugdzorg. Deze tarieven omvatten de kostprijzen en verkooptarieven van de zorg. Hoewel ik deel uitmaakte van het projectteam van de gemeente tijdens deze opdracht, ligt mijn passie echt in de zorg. Het was bijzonder om te ervaren hoe we erin slaagden om deze twee verschillende werelden met elkaar te verbinden.”

“Het was bijzonder om te ervaren hoe we erin slaagden om deze twee verschillende werelden met elkaar te verbinden”

Lucie Kwee Senior Finance Consultant

De diversiteit in opdrachten levert niet alleen een schat aan ervaring op, maar bevordert ook een breed leervermogen. “Je wordt echt in het diepe gegooid. Als Interim Consultant kom je in organisaties terecht waar het rommelt: iemand is bijvoorbeeld ziek of bepaalde zaken gaan niet goed. Vanaf dag 0 moet je presteren, vaak zonder overdracht of begeleiding. Deze ervaring biedt niet alleen inzicht in jezelf en anderen, maar ook in welke werkwijze het beste bij jou past en wat effectief is voor de organisatie. Als je dit combineert met doeltreffende communicatie en verwachtingsmanagement, draagt het bij aan het succes van samenwerkingen”, vertelt Lucie.

Leiderschap

Niet alleen de opdrachten binnen Public Search leveren Lucie veel op. Ook de ontwikkelmogelijkheden hebben haar verder gebracht. Zo kreeg zij de kans om een leiderschapsprogramma te volgen, waar ze nog dagelijks de vruchten van plukt. Lucie: “Toen ik bij Public Search begon, had ik al een RC-diploma op zak. Ze gaven mij de kans een tweejarig leiderschapsprogramma bij de Baak te volgen. Daar ben ik eeuwig dankbaar voor. Je krijgt namelijk inzicht in het effect dat je hebt op je omgeving (individu, groep of organisatie) en hoe je invloed daarop kunt verbeteren. Wat het programma extra bijzonder maakte, is dat je het samen met collega’s doorloopt. Het is intensief, maar ook fantastisch, omdat je een sterke band met elkaar opbouwt en je collega’s door en door leert kennen.”

“Je hebt een klik, omdat het like-minded people zijn”

Lucie Kwee Senior Finance Consultant

20231212_103652_aangepast

Een sterk familiegevoel.

Duurzame relatie

Voor Lucie is Public Search niet zomaar een werkplek. Het is een groep slimme en ambitieuze gasten met een sterk familiegevoel. Lucie: “Je hebt een klik, omdat het like-minded people zijn. Iedereen bij Public Search is nieuwsgierig, leergierig en houdt van een feestje. Het voelt als één grote familie, maar wat ik vooral fijn vind, is dat ze echt om hun medewerkers geven. Het draait niet alleen om geld, productiviteit en opdrachten binnenslepen. Ze weten wie je bent en wat bij je past. En ze zijn eerlijk, vertellen het als iets goed gaat, maar ook als iets minder goed gaat. Hier gaat het om de lange termijn relatie, niet om snel succes.”

Lucie Kwee

Public Search Spotify Playlist

De drie nummers die Lucie aan de Public Search playlist toevoegde hebben als hoofdthema dansen: ‘Cuff It’ van Beyoncé, ‘Virtual Insanity’ van Jamiroquai en ‘Sharks’ van Imagine Dragons. “Wanneer ik deze drie nummers hoor, moet ik gewoon dansen. Het eerste nummer ken ik van mijn dochter, die er graag haar dansjes op oefent. Het tweede nummer vind ik geweldig vanwege de machtige en adembenemende videoclip. De vloer beweegt terwijl Jamiroquai zingt en heel bijzonder danst. Sharks is een nummer waar mijn zoon van 12 luidkeels op meezingt”, vertelt ze lachend.

Ook werken
bij Public Search?

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers en nieuwe vaardigheden ontwikkelen als Finance Consultant? Dan horen we graag van je!

Finance Consultant
lucie kwee

Lucie Kwee

Senior Finance Consultant

Public Search