Martin Seijdell volgde een traineeship na zijn studies bestuurskunde en business administration en ging daarna aan de slag bij Public Search. Een gemoedelijke en platte organisatie waar hij zich prettig voelt en veel ervaring op kan doen binnen verschillende organisaties. Tijdens een van de opdrachten kreeg hij de kans om het vak van planeconoom te leren. Die kans greep hij met beide handen aan. Toen dat avontuur toch anders uitpakte dan verwacht, ging hij na een jaar weer op zoek. Na lang wikken en wegen viel ook toen zijn keuze weer uit op Public Search. “Ook bij mijn tweede sollicitatie voelde het weer als thuiskomen. Een warm gevoel.”

Veel kennis en kunde opgedaan

Martin heeft in zijn tijd bij Public Search uiteenlopende opdrachten gedaan. De meeste opdrachten vervulde hij binnen de overheidssector, maar ook enkele in de zorgsector. Een van zijn leukste opdrachten was voor gemeente Barneveld, waar hij ook het vak van de planeconoom leerde. Martin: “Ik kwam daar binnen als Financieel Adviseur voor onder andere de grondexploitaties van de gemeente, maar dat werd al snel concern overstijgend. Een hele leuke opdracht waar ik al mijn kennis en kunde van de opdrachten daarvoor in kwijt kon en ook veel nieuwe kennis opdeed.”

“Ik sloeg binnen die opdracht de brug tussen de ICT, business intelligence en finance afdeling “

Martin Seijdell Senior Finance Consultant

Een andere opdracht die hem bij is gebleven, was bij Stichting Slachtofferhulp. “We hebben daar echt iets moois kunnen neerzetten. Ik ging daar aan de slag als projectleider en een van de dingen waar ik me mee bezig hield, waren de maandrapportages. Business controllers waren voorheen een week bezig om de maandrapportages op te stellen, door allerlei tabellen uit verschillende systemen te halen en grafieken te maken, waarna ze konden gaan analyseren. Dat hebben we met geautomatiseerde maandrapportages terug kunnen dringen naar vijf minuten. Ik sloeg binnen die opdracht de brug tussen de ICT, business intelligence en finance afdeling en zocht uit wat belangrijk was, wat we precies wilden zien, en ik zorgde ervoor dat het project ook daadwerkelijk van de grond kwam.”

martin seijdell work

Financieel gezond

Het maatschappelijke doel van het werk als Finance Consultant komt voor Martin iedere keer, onafhankelijk in welke sector hij de opdracht doet, uit op hetzelfde: zorgen dat een organisatie financieel gezond blijft, door constant de juiste keuzes te maken. Martin: “Natuurlijk verschilt het wel wat per sector. In de zorg wil je dat een organisatie financieel gezond blijft, zodat je ook daadwerkelijk de zorg kan blijven leveren die nodig is. Het is van belang dat je daarom tijdig die analyses doet en rapportages opstelt, en kijkt waar je afwijkt en moet bijsturen. In gemeenteland heb je de maatschappelijke uitdaging om het juiste te doen met het belastinggeld dat daar gespendeerd wordt. Je moet binnen de kaders blijven en zorgen dat de organisatie in control blijft, zodat je ook in de toekomst nog mooie dingen kunt blijven doen. Maar, het komt allemaal neer op: financieel gezonde organisatie, zodat je ook op de lange termijn de organisatiedoelen kunt blijven verwezenlijken.”

Tevreden medewerkers

Volgens Martin is Public Search voor hem altijd hetzelfde gebleven. Martin: “Ondanks dat Public Search groeit, voelt het nog steeds hetzelfde als anderhalf jaar geleden. Warm en laagdrempelig. Dat fijne gevoel had ik de eerste keer al, en dat was de tweede keer niet anders. Maar het zijn ook de praktische dingen die het hier fijn maken: is een opdracht te ver weg, dan kun je prima nee zeggen. Ze gaan daarnaast ook echt voor de ontwikkeling van de consultants. En natuurlijk is dat ook goed voor Public Search zelf. Heeft een consultant een goede opleiding, dan kun je diegene ook breder inzetten. Maar het voornaamste is voor mij wel dat ze zorgen dat alle medewerkers tevreden blijven. Je ziet je collega’s niet heel vaak, want je zit gedetacheerd, maar ze zorgen met onder andere uitjes en trainingen dat je die verbinding wel hebt. Dat helpt ook weer als je werkinhoudelijke vragen hebt. We hebben een WhatsApp-groep en je merkt dat daar steeds meer in gevraagd wordt. Het werkt beter als je weet wie iedereen is.”

“Ik wil me nog verder ontwikkelen in mijn rol als expert op het gebied van het ruimtelijke domein binnen gemeenten”

Martin Seijdell Senior Finance Consultant

Verdieping

De keuze ligt nog open, maar dat Martin zich verder wil ontwikkelen in dit vak staat vast. Martin: “Ik wil me nog verder ontwikkelen in mijn rol als expert op het gebied van het ruimtelijke domein binnen gemeenten. Dat is best wel een vak apart. Binnen de gemeentelijke financiën is het al lastig om mensen te vinden, maar binnen dat specifieke onderdeel al helemaal. Het lijkt me leuk om daar een expertrol in krijgen. Uiteindelijk zou ik misschien ook wel richting een leidinggevende rol willen gaan. Het is mogelijk om binnen Public Search het management development-traject te doen aan de Baak. Maar die keuze moet ik nog maken voor mezelf. Er is in ieder geval veel mogelijk en alles is bespreekbaar.”

Martin Seijdell

Public Search playlist

De Public Search playlist werd in het leven geroepen toen Martin net bij Public Search uit dienst ging. Nu hij weer terug is, zijn er nog geen nummers toegevoegd aan de lijst door hem. Maar als enorme muziekliefhebber heeft hij een aantal nummers paraat staan die er wat hem betreft direct aan mogen worden toegevoegd: I’m Shipping Up To Boston van Dropkick Murphy’s, Black Betty van Ram Jam en Way Gone van Soil.

Ook werken
bij Public Search?

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers en nieuwe vaardigheden ontwikkelen als Finance Consultant? Dan horen we graag van je!

Finance Consultant
martin seijdell

Martin Seijdell

Senior Finance Consultant – Public Search