Vanuit de studie bedrijfseconomie begon de carrière van Marloes van der Linden met een bijbaantje op een middelbare school in Rotterdam. Na het behalen van haar lesbevoegdheid, een aantal jaren ervaring in het onderwijs én een master aan Nyenrode begon het te kriebelen om ook ervaring op te doen bij andere organisaties. Public Search bleek voor haar de juiste match. “Ik heb hier de mogelijkheid om naast het onderwijs ook in de zorg en de overheid mee te draaien, en te switchen tussen deze sectoren. Ik zie mezelf echt niet meer in vaste dienst werken.”

“Ik vind het leuk om iedere keer in een nieuwe organisatie terecht te komen. Alles is anders: hoe ze werken, de organisatie en de mensen.”

Marloes van der Linden Senior Finance Consultant

Divers en uitdagend

En zo doet ze al bijna zes jaar, sinds ze bij Public Search werkt, niets anders meer. Marloes: “Ik vind het leuk om iedere keer in een nieuwe organisatie terecht te komen. Alles is anders: hoe ze werken, de organisatie en de mensen.” En ook de projecten die ze doet lopen erg uiteen, vertelt ze: “Een van mijn projecten was bij Wageningen Universiteit. Dat was cognitief een hele uitdagende opdracht. Ik was werkzaam op ‘centraal’ waar ze alle onderzoeksgelden binnenhalen en die zo maximaal mogelijk willen besteden. Daar zit allemaal verantwoording achter. Hoe beter je die processen inregelt, hoe beter je de verantwoording inricht, en hoe meer geld er uiteindelijk overblijft voor het primaire proces: het onderwijs en onderzoek. Dat was een leuke puzzel die over alle faculteiten heenliep.”

Een totaal andere opdracht, maar ook uitdagend, was voor de corona-unit van de GGD, geeft Marloes aan: “De organisatie van de GGD werd tijdens het begin van de coronapandemie twee keer zo groot en de corona-unit werd vanuit de grond helemaal opgebouwd. Ik was binnen die opdracht verantwoordelijk voor het managen van de processen en de geldstromen. Het was toen voor het eerst in de publieke sector dat het een volledig blanco cheque was. Als er een persconferentie op tv was, moesten wij de volgende dag snel vergaderen en alles in gang zetten. Er was vooraf weinig tijd om de achterkant goed in te regelen, aangezien de testlocaties er snel moesten komen en het bron- en contactonderzoek uitgevoerd moest worden.”

240418-public-search-webres-logo-49

Maatschappelijke impact

Motivator

Voor Marloes is de maatschappelijke impact van haar werk een belangrijke drijfveer. Ze gaat graag aan de slag voor organisaties in de publieke sector, en de mensen die daarachter staan, om iets bij te dragen aan de maatschappij. “Ook hier geldt weer: hoe beter je de achterkant van zo’n organisatie inregelt, hoe meer budget er overblijft voor waar het echt om draait, namelijk het onderwijs, de zorg of gemeenten. Ik vind dat een prettig idee. Dat motiveert mij.”

“Ik was het woon-werkverkeer op een gegeven moment een beetje zat. Dat had ik aangegeven en de volgende drie projecten waren vervolgens in mijn woonplaats Rotterdam.”

Marloes van der Linden Senior Finance Consultant

Betrokkenheid

Die persoonlijke drijfveer en het verwezenlijken van voorkeuren en wensen is mogelijk binnen Public Search. De recruiters zijn betrokken en doen hun best consultants te plaatsen op opdrachten die hen aanspreken. “Ik was het woon-werkverkeer op een gegeven moment een beetje zat. Dat had ik aangegeven en de volgende drie projecten waren vervolgens in mijn woonplaats Rotterdam. En ook toen ik graag een project in de overheidssector wilde doen, deden ze echt hun best om mij daar te plaatsen ondanks andere kandidaten die al in die sector werkten. Alles is bespreekbaar en dat is heel fijn.”

Ook op sociaal vlak weet Public Search zich te onderscheiden, benadrukt Marloes: “Wij zitten als consultants natuurlijk allemaal gedetacheerd, maar toch zorgt Public Search ervoor dat we elkaar regelmatig zien en ook echt een gezellig team zijn met elkaar. We zien elkaar tijdens formele momenten zoals trainingen, maar ook tijdens borrels, de jaarlijkse skivakantie en andere uitjes tussendoor. Dat is meer dan een leuke bijkomstigheid naast je werk bij interessante opdrachtgevers.”

Marloes van der Linden

Public Search playlist

De muzieksmaak van Marloes is vrij uitgebreid en uiteenlopend. Dat komt vanuit haar passie voor zowel muziek als dansen. De Public Search playlist ‘PS. Party Party’ is wat haar betreft een prima lijst voor een leuk feestje!

Ook werken
bij Public Search?

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers en nieuwe vaardigheden ontwikkelen als Finance Consultant? Dan horen we graag van je!

Finance Consultant
marloes van der linden

Marloes van der Linden

Senior Finance Consultant – Public Search