Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam kwam Luc Berkhout al snel in contact met Public Search. “De ontwikkelmogelijkheden en afwisselende projecten trokken mij aan. Daar haal ik mijn energie uit.”

Verschillende rollen

Luc begon als Finance Consultant bij gemeente Den Haag. Een van de projecten was in het sociale domein. Luc: “Eén keer in de vier jaar worden met alle zorgaanbieders voor ouderen in de stad nieuwe prijsafspraken gemaakt. Wij zijn met die zorgaanbieders in gesprek gegaan over wat hun wensen zijn en welke componenten er meegenomen moeten worden in de afweging rondom nieuwe prijsafspraken. Het was enerzijds financieel, maar anderzijds ook maatschappelijk en inhoudelijk relevant, over waar die zorg terecht komt. Die wisselwerking vond ik mooi.”

“Dat vind ik het leuke aan Public Search: je hebt de vrijheid om te onderzoeken wat je leuk vindt.”

Luc Berkhout Senior Finance Consultant

Na diverse rollen binnen de gemeente Den Haag is Luc aan de slag gegaan bij gemeente Utrecht. Daar is hij nu sinds 2,5 jaar werkzaam in het ruimtelijke domein. Hij bekleedt verschillende rollen. Luc: “Ik ben werkzaam binnen het control team van Ruimte en daar is finance een onderdeel van. Maar ik zie mijn rol wel breder dan alleen enkel de euro’s. Ik had bijvoorbeeld een adviesfunctie waarin ik de managers in het ruimtelijke domein adviseerde. Ik gaf de afdelingsmanagers advies over personeelsbudgetten en de programmamanagers over de financiële kant van het autoluw maken van de stad en de rol van andere vormen van mobiliteit daarin. Hele uiteenlopende rollen. Dat vind ik het leuke aan Public Search: je hebt de vrijheid om te onderzoeken wat je leuk vindt.”

Menukaart aan opleidingen

Om die verschillende rollen in te vullen, zijn flexibiliteit en snel kunnen schakelen essentiële eigenschappen. Tegelijkertijd creëer je als Finance Consultant ook gaandeweg een expertisegebied waarin je je verdiept. Als je dat leuk vindt, is er bij Public Search ruimte om je daar verder in te ontwikkelen, geeft Luc aan: “Bij Public Search focussen ze heel erg op het individu en de persoonlijke wensen. Wat heb jij op dat moment nodig? Daarnaast stimuleren ze het ook, als je daar ruimte voor hebt, om een opleiding te doen. Zo bieden ze een post-master. Dit is een inhoudelijke opleiding, met in de basis twee richtingen: een Registercontroller (RC) opleiding, vooral financieel gericht, en een Certified Public Controlling (CPC) opleiding, meer bestuurskunde gericht met een financiële component. Die laatste heb ik gevolgd. Bovendien biedt de Public Search Academy een menukaart aan opleidingen en trainingen, gericht op pure kennis van een vakgebied of de ontwikkeling van vaardigheden (zoals presenteren). Daaruit kan iedere consultant kiezen.”

“Young professionals kunnen hier een gave ontwikkeling doormaken bij interessante werkgevers.”

Luc Berkhout Senior Finance Consultant

luc berhout

Persoonlijke ontwikkeling met MD-traject

Blijven ontwikkelen

Luc wil zichzelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Ook het Management Development (MD) traject is een van de ontwikkelmogelijkheden. “Je kunt spelen met de flexibiliteit die er heerst bij Public Search. Zowel in opdrachten als in opleidingen. Ik ben eerder dit jaar gestart met het MD-traject van de Baak. Hierbij gaat het om persoonlijke ontwikkeling, en jezelf leren kennen. Deze vaardigheden kun je vervolgens inzetten bij het coachen dan wel leidinggeven.”

Betrokken

Een zeer professionele organisatie, zo omschrijft Luc Public Search. Ondanks de groei van de afgelopen jaren, is de aandacht voor het individu nooit verloren gegaan. “Young professionals kunnen hier een gave ontwikkeling doormaken bij interessante werkgevers. Je hebt inspraak in welke opdrachten je wil doen en je kan ook switchen tussen sectoren. Daarnaast is het gewoon een gezellig bedrijf. Veel van ons zitten natuurlijk bij de opdrachtgever en om het contact onderling te versterken worden er verschillende activiteiten georganiseerd om elkaar toch regelmatig te zien. Van de jaarlijkse skitrip, tot barbecues, sportclinics en borrels.”

Luc Berkhout

Public Search Spotify Playlist

De Public Search playlist is een paar après-skinummers rijker door Luc: “De jaarlijkse skitrip is wel speciaal voor mij. Ik zet dus toch altijd weer de bekende après-ski liedjes aan. De lekkere meezingers en kantine muziek, zoals Kali (van Django Wagner) bijvoorbeeld.”

Er zit muziek in Public Search! Luister nu onze Spotify Playlist met onze pareltjes voor de dansvloer.

Ook werken
bij Public Search?

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers en nieuwe vaardigheden ontwikkelen als Finance Consultant? Dan horen we graag van je!

Finance Consultant
luc berkhout – profile

Luc Berkhout

Senior Finance Consultant

Public Search