Tijdens haar afstudeerstage voor de hbo-studie bedrijfseconomie komt Anouk Buitenkamp (32) terecht bij een GGZ-instelling in Deventer. In eerste instantie alleen voor het afstudeeronderzoek, want de zorgsector leek haar maar saai. Pas zeven jaar later, en veel ervaring verder als Business Controller en Accountmanager Zorgverkoop, ruilt ze de GGZ-instelling in voor Public Search en gaat ze aan de slag als Finance Consultant. “Ik wilde mijn rugzak vullen en van verschillende sectoren proeven. Public Search kwam toen op mijn pad, een en een was twee. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van. Het is uitdagend, divers en super leuk.”

foto anouk 1

Professionaliseren van zorgverkoopafdelingen

Hart voor de zorg

Anouk werkt sinds 2019 bij Public Search en bekleedt verschillende rollen binnen de zorgsector. “Waar ik mij de laatste tijd veel mee bezig heb gehouden en waar ik het meest trots op ben, is het professionaliseren van zorgverkoopafdelingen. Ik heb binnen een jeugdzorginstelling de zorgverkoopafdeling naar een hoger niveau gebracht. In die rol geef ik advies over wat er beter kan, en hoe. Denk aan het standaardiseren van het gehele zorgverkoopproces of het herdefiniëren van taken en verantwoordelijkheden. Dit is vaak een ondergeschoven kindje, maar inmiddels kan ik door mijn ervaring die afdelingen in een paar maanden tijd krachtiger neerzetten. Ook weet ik de organisatie mee te nemen in waarom dat zo belangrijk is.”

“Aandacht voor het individu: ‘Ze kijken echt naar wat ik wil’”

Anouk Buitenkamp Finance Consultant

Niet alleen de inhoudelijke werkcomponent, maar ook de zorg heeft het hart van Anouk veroverd. “Ik vind het leuk om echt een maatschappelijke bijdrage te leveren. Je ziet op locatie letterlijk de mensen waar je het voor doet: de ouderen in een verzorgingstehuis of de cliënten in een GGZ-instelling. Daarnaast voer je als Accountmanager Zorgverkoop gesprekken met financiers en probeer je zoveel mogelijk zorgbudget te krijgen. Hier nodig je vaak ook een cliënt bij uit. Zo breng je de ontvanger en betaler bij elkaar. Ik word er blij van om dat te mogen faciliteren. Ook heb ik meerdere opdrachten als Business Controller gedaan, waarbij je weer op een andere manier een bijdrage aan de zorg levert. Je brengt de kosten en opbrengsten goed in kaart, en elimineert risico’s. Je bent bezig met financiën, maar doet er alles aan om zoveel mogelijk zorg te kunnen bieden.”

Ontwikkelmogelijkheden

Naast het opdoen van ervaring faciliteert Public Search ook veel ontwikkelmogelijkheden. De Public Search Academie biedt talloze cursussen, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. Anouk: “Je kunt je drie keer per jaar inschrijven voor een dagcursus die op dat moment bij jou past of waar je jezelf in wilt ontwikkelen. Ik maak daar altijd gebruik van. Zo schrijf ik me ieder jaar in voor zorgactualiteit, waardoor je in januari al op de hoogte bent van alle zaken die veranderen dat jaar. Ook heb ik me laatst ingeschreven voor een cursus bestuurlijke stukken schrijven, omdat ik veel moet schrijven voor onder andere de Raad van Bestuur.”

Richting de toekomst zou Anouk een meer leidinggevende of coachende rol interessant vinden. “Ik heb nu nog niet de bagage om dat te doen, en ik weet ook niet zeker of ik het leuk vind, maar het spreekt me wel aan. De eerste stap is gezet door met het Management Development (MD) traject te beginnen. Hopelijk kan ik uiteindelijk via een passende opdracht mijn kennis vanuit de opleiding inzetten, en onderzoeken of deze rol bij mij past.”

foto anouk 2

Aandacht voor het individu

Vertrouwd en veilig

Iets wat Public Search kenmerkt, is de aandacht voor het individu. Ze focussen echt op jou, legt Anouk uit: “Toen ik begon was Public Search nog niet zo groot als nu, maar ik heb me nooit een nummer gevoeld. Dat vind ik heel krachtig. Ze kijken echt naar wat ik wil. Dat merkte ik al tijdens het eerste gesprek. Wat wil jij? Waar wil je naartoe? En waar word je blij van? Ook als ik nu iets aankaart, voel ik me gehoord en maken ze zich hard voor wat jij graag wilt. Het voelt heel vertrouwd en veilig. Je hoort echt bij een grote familie.”

Anouk Buitenkamp

Public Search Spotify Playlist

Anouk’s bijdrage aan de Public Search playlist is tot nu toe nihil gebleven, vertelt ze lachend: “Ik zit nu vooral in de kinderliedjesfase. Ik denk niet dat mensen blij zijn met Berend Botje ging uit varen of K3. Als ik iets moet toevoegen, zou het vrolijke muziek zijn. Dat is namelijk waar ik aan denk bij Public Search.”

Ook werken
bij Public Search?

Houd je van afwisselend werk en wil je je ondertussen verder ontwikkelen? Start als Finance Consultant bij Public Search! Wij komen graag met je in contact.

Finance Consultant
foto anouk 1

Anouk Buitenkamp

Finance Consultant

Public Search