Geert Belgers is sinds februari dit jaar werkzaam als Finance Consultant bij Public Search nadat een interim manager ooit tegen hem zei: ‘Als je ooit de consultancy in wilt, ga dan naar Public Search.’ Dat is nu zo’n tien jaar geleden, maar het bleef altijd hangen. Geert nam het advies ten harte. “Ik kwam op het punt dat ik iets anders wilde. Toen dacht ik: ik ga er gewoon voor. Ik had die betrouwbare referentie van toen, en het gesprek met Public Search was ook heel fijn.”

De banen lagen niet voor het oprapen toen Geert met zijn studie bedrijfseconomie bezig was. Hij bleef uiteindelijk hangen bij het bedrijf waar hij stage liep en maakte zijn studie in deeltijd af met colleges in de avonduren en op zaterdagochtend. Hij kwam vervolgens via via bij de Wageningen Universiteit terecht waar hij in uiteenlopende functies werkte: eerst als Administrateur, vervolgens als Projectcontroller, Senior Projectcontroller en Business Controller. Ook hield hij zich de laatste jaren bezig met de begeleiding van andere collega’s. Na acht leerzame jaren was het tijd voor de volgende stap. En die stap was de consultancy in bij Public Search.

Een goede mix

Geerts eerste opdracht is bij de TU Eindhoven. De opdracht was in eerste instantie gepland voor een half jaar, maar is inmiddels al verlengd tot het einde van het jaar. In zijn rol vervangt hij een langdurig zieke collega in de rol van Projectcontroller binnen de faculteit Biomedical Engineering. Geert: “Ik neem de helft van de tijd een projectenportefeuille over. Dan ben je bezig met zaken van de projectbegroting tot projectafrekening, je pakt eigenlijk samen met de projectleider alle financiële onderwerpen op die tijdens het project voorbij komen. Je hebt veel te maken met subsidies, maar er is ook wel eens een commercieel project. In essentie zijn je taken in elk project hetzelfde, maar elk project vraagt ook wel weer om andere kennis en wet- en regelgeving.”

“Ik vind project control heel leuk, maar ik merk ook dat ik veel energie haal uit het begeleiden en coachen van collega’s.”

Geert Belgers Finance Consultant

Ook begeleid Geert twee Junior Projectcontrollers bij TU Eindhoven: “Er is een tekort aan Projectcontrollers in deze sector, dus er zijn junioren aangenomen, die nu nog te onervaren zijn voor de functie. Aan mij om ze up to speed te brengen.” Tot slot houdt Geert zich bezig met het nieuwe ERP-systeem dat begin dit jaar is geïmplementeerd. Geert: “Het is toevallig dezelfde software als waar ik in Wageningen mee werkte. Ik bemoei me namens de faculteit, waar ik werkzaam ben, met diverse vernieuwingen die doorgevoerd moeten worden en draag bij aan de ontwikkeling van een nieuwe manier van werken.” Die diversiteit maakt het heel interessant, vertelt hij: “Het is een goede mix. Ik vind project control heel leuk, maar ik merk ook dat ik veel energie haal uit het begeleiden en coachen van collega’s.”

publicsearch_creativebros-32

Flexibiliteit en vertrouwen

Vanaf het begin voelde Geert zich al thuis bij Public Search. “Het is hartstikke leuk en ze zorgen goed voor mij.” Ruim voordat Geert in dienst kwam, was het al duidelijk dat hij aan de slag zou gaan bij de TU in Eindhoven. Wat Geert vooral waardeerde was de flexibiliteit die hem toen al werd geboden. “Ik woon in Arnhem en het traject tussen Arnhem en Eindhoven is gewoon heel druk qua verkeer. Ze zeiden toen al: als jij het te ver vindt, dan doen we het gewoon niet en zoeken we een andere opdracht. Dat vond ik heel tof. Dat gaf mij gelijk het vertrouwen dat ze echt met je meedenken.”

“Ik heb nu al geleerd dat je altijd van elkaar kunt leren, hoe oud je ook bent.”

Geert Belgers Finance Consultant

Na acht jaar vast in dienst is het namelijk best spannend om in een nieuwe organisatie aan de slag te gaan, maar dat went snel, vertelt Geert: “Als Consultant heb je een andere rol in een organisatie, daar komt best wat druk bij kijken. Daarnaast zijn de mensen en systemen ook anders. Maar het viel enorm mee. Ik heb nu al geleerd dat je altijd van elkaar kunt leren, hoe oud je ook bent. Je brengt hoe dan ook weer nieuwe ervaring en kennis mee.”

Toekomstplannen

Voor de toekomst heeft Geert een duidelijke richting voor ogen. “Ik merk nu dat ik de meeste energie krijg van werken met mensen, mensen begeleiden en coachen.” Daarnaast staat Geert open voor nieuwe uitdagingen in andere sectoren, zoals de zorg. “Dat was ook een beetje de gedachte waarmee ik naar Public Search ben gekomen. Mijn kennis en ervaring zit hem natuurlijk met name in die academische wereld. Het lijkt me ook gaaf om een keer bij een zorginstelling of een ziekenhuis te werken.”

Geert Belgers

Public Search Playlist

Als het gaat om muziek, heeft Geert een brede smaak. “Gezelligheid vind je in allerlei vormen, van Nederlandstalige knallers tot festivalhitjes. Ik hou gewoon van gezelligheid.” Voor Geert is het gezelschap overigens belangrijker dan de muziek die uit de speakers komt, een filosofie die hij ook meeneemt naar zijn werk bij Public Search.

Ook werken
bij Public Search?

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers en nieuwe vaardigheden ontwikkelen als Finance Consultant? Dan horen we graag van je!

Finance Consultant
publicsearch_creativebros-39

Geert Belgers

Finance Consultant – Public Search