Merel Demircan werkt inmiddels alweer twee jaar bij Public Search als Finance Consultant en is nog lang niet uitgekeken op het vak en de zorgsector. Ze wil nog veel ontdekken en leren in de sector die haar hart heeft veroverd. “Een zorginstelling kan niet zonder een goede bedrijfsvoering. Er moet een bepaalde efficiëntie zijn, zowel in financiële als praktische zin. Daar dragen wij als Finance Consultants aan bij. Als een organisatie die mate van efficiëntie bereikt, draag je bij aan rust in een organisatie en dat heeft positieve effecten, ook in de zorg zelf.”

“Ik was op zoek naar een organisatie met een groter doel dan alleen winst maken.”

Merel Demircan Senior Finance Consultant

publicsearch_creativebros-17

Merel koos voor de studie politicologie. Maar na haar afstuderen in 2012 was de arbeidsmarkt erg slecht, waardoor ze besloot ook een master Economie te volgen, iets wat haar lag en wat ze leuk vond. Dat bracht haar vervolgens bij de Rabobank, eerst als trainee, daarna als analist met een portefeuille vol organisaties in de publieke sector. Met die klanten had ze grote affiniteit. Merel: “De cultuur binnen de bank sloot niet voldoende aan bij waar ik zelf energie van krijg. Het paste niet bij me. Ik zie het zo: de bedrijfsvoering moet in iedere organisatie op orde zijn, maar de bedrijfsvoering is voor sommige organisaties een doel op zich. Daar wilde ik eigenlijk niet meer voor werken. Ik was op zoek naar een organisatie met een groter doel dan alleen winst maken.”

“Met name de persoonlijke benadering en de vele mogelijkheden voor groei en ontwikkeling bij Public Search trokken me over de streep. “

Merel Demircan Senior Finance Consultant

Mogelijkheden voor groei en ontwikkeling

Zo ging Merel als controller aan de slag bij de zorginstelling Abrona, een van de klanten uit haar portefeuille. Na drie leerzame jaren bij Abrona wilde Merel doorgroeien, maar daar waren op korte termijn in de financiële kolom helaas weinig mogelijkheden toe. “Zorginstellingen zijn vaak compact qua financiële kolom. Er waren geen andere controllersfuncties, dus ben ik gaan rond kijken. Zo kwam ik bij Public Search terecht.” Maar de keuze voor Public Search was in eerste instantie niet vanzelfsprekend. “Ik was eigenlijk op zoek naar een vaste functie via Public Search, maar tijdens dat proces was er een wederzijdse klik en kwam een dienstverband bij hen ter sprake. Ik dacht dat het interimmen niks voor mij was, maar wilde tegelijkertijd wel bredere ervaring op doen. Daarom heb ik toch de sprong gewaagd. Met name de persoonlijke benadering en de vele mogelijkheden voor groei en ontwikkeling bij Public Search trokken me over de streep. Inmiddels werk ik er al twee jaar en heb ik het erg naar mijn zin. Ik vind de afwisseling juist heel erg leuk.”

Van controller tot coördinator

Merel is inmiddels alweer bezig met haar derde opdracht. Een hele andere opdracht dan de eerste twee. Zo werkte ze in haar eerste opdracht als controller voor een drietal zorgunits. “Ik was de rechterhand van de directeur bedrijfsvoering van die drie units. Je bent in die rol eigenlijk het financieel geweten van de directeur. Dat was echt een klassieke business controller rol, maar erg leuk om te doen.”

“Ik wil op een gegeven moment een leidinggevende rol gaan bekleden, dus ik houd me ook bezig met de vraag: hoe kom ik daar?”

Merel Demircan Senior Finance Consultant

Haar huidige opdracht is van hele andere aard. Merel: “Ik heb nu voor het eerst een coördinerende rol, waarin ik het begrotingsproces bij een zorginstelling coördineer. Ik houd me bezig met het plannen van werkzaamheden, het bewaken van de deadlines, en het aanbrengen van één lijn in de werkzaamheden. Het is een rol die op dit moment beter aansluit bij mijn persoonlijke ambities voor over een paar jaar. Ik wil op een gegeven moment een leidinggevende rol gaan bekleden, dus ik houd me ook bezig met de vraag: hoe kom ik daar?”

publicsearch_creativebros-18

Ruimte en flexibiliteit

Gelukkig is er binnen Public Search de ruimte om die ambities na te streven en te bedenken hoe je dat wilt doen. Merel: “Je hoeft er niet alleen voor te zorgen. Er wordt goed naar je geluisterd. Toen ik in dienst kwam, heb ik aangegeven wat ik op termijn wil bereiken. Bij iedere opdracht kijken het salesteam en de fieldmanager mee hoe ik daar aan kan werken. Er wordt echt tijd uitgetrokken om opdrachten te vinden die bij dat doel passen. Ik vind dat persoonlijk een mooie manier van ondersteuning. Het wordt je echt gegund.”

Merel kijkt met enthousiasme naar de toekomst. Ze start volgende maand met het Management Development-traject. Ook wil ze zich nog verder ontwikkelen binnen de zorgsector. “Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer rollen kan doen zoals ik nu doe, dus coördineren of leidinggeven. Daar helpt het MD-traject natuurlijk ook bij. Daarnaast lijkt het me interessant om nog verschillende takken binnen de zorg te verkennen, zoals een ziekenhuis of de ouderenzorg. Dat is weer heel anders dan de jongeren- en gehandicaptenzorg waar ik nu in werk.”

Merel Demircan

Public Search Playlist

Haar bijdrage aan de Public Search Playlist? Dat zijn de nummers ‘Friday I’m in Love’ van The Cure en ‘Africa’ van Toto. “Een beetje vrolijkheid past wel bij Public Search. Het is gewoon een fijne club om voor te werken. Ondanks dat we allemaal op een andere locatie werken, zien we elkaar toch vaak en zijn we een hechte groep.”

Ook werken
bij Public Search?

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers en nieuwe vaardigheden ontwikkelen als Finance Consultant? Dan horen we graag van je!

Finance Consultant
publicsearch_creativebros-15

Merel Demircan

Senior Finance Consultant – Public Search